2 halen 1 betalen Hoe werkt dat?

2 halen 1 betalen Hoe werkt dat? Weet jij het?
2 halen 1 betalen Hoe werkt dat? Weet jij het?

Hoe zit dat toch met al die producten die je voor de helft van de prijs kunt kopen? Zeeheldin vraagt zich af hoe 2 halen = 1 betalen werkt. Weet jij het?

Zeeheldin woont in het Zeeheldenkwartier in Den Haag tussen heel veel Albert Heijns. Een paar keer per jaar zijn daar producten van A-merken veel goedkoper dan normaal, je krijgt er dan twee voor de prijs van één. Producten als shampoo, conditioner, wasverzachter, wasmiddel, douchegel, deodorant, wc-reiniger en wijn slaat ze dan altijd groot in. 2 halen 1 betalen: Hamsteren! Misschien doe jij dit ook wel bij jouw supermarkt en heb je je ook wel eens afgevraagd hoe het dan ineens zoveel goedkoper kan.

Normale prijs lijkt ineens te duur

Tussen de aanbiedingen door koopt Zeeheldin die producten zo min mogelijk. Dan lijken ze ineens veel te duur en je gaat toch niet twee keer zoveel betalen? Dan voel je je een dief van je eigen portemonnee.

Maken ze nog winst?

Maken de producenten en winkeliers nog wel winst met dit soort acties? Als dat zo is, dan betalen we normaal natuurlijk veel te veel. En als ze geen winst maken met deze aanbiedingen, hoe kunnen ze het zich dan veroorloven om dit zo vaak te doen?

Wat is de reden?

Dit is wat Zeeheldin zich aan redenen kan bedenken:

  • De winkelier kan een hogere korting bedingen bij de producent omdat klanten meer kopen met zo’n aanbieding en supermarkten dus meer kunnen inkopen. Alleen, zal er de weken daarna niet juist minder worden verkocht?
  • Hopen producenten zo andere merken weg te concurreren, zodat alleen zij overblijven in de schappen van de supermarkt en werken ze er daarom aan mee door een paar keer per jaar hoge kortingen te geven? En zijn ze bereid verlies te lijden tot ze de concurrentie kwijt zijn?
  • Hopen producenten dat we zo gewend raken aan een product dat we voor langere tijd fan blijven en is het de moeite waard daar een paar keer per jaar geld in te steken?

Is het een combinatie deze redenen? Geen van deze redenen? Of zijn er andere redenen te bedenken?

Weet jij het?

Zeeheldin is daar heel nieuwsgierig naar, dus als jij daar ideeën over hebt, laat het dan weten in het reactieveld hieronder.

2 halen 1 betalen Hoe werkt dat? Weet jij het?

2 halen 1 betalen Hoe werkt dat? Weet jij het?

Over de auteur

Zeeheldin
De bloggende zeeheldin blogt vanuit het Haagse Zeeheldenkwartier over van alles wat haar interesseert. Daar wordt ze blij van. Jij hopelijk ook. Volg haar op Twitter (@zeeheldin) en Facebook (zeeheldin).

2 Reactiesop"2 halen 1 betalen Hoe werkt dat?"

  1. Of zijn dit soort ‘stunts’ gewoon in de reguliere prijs doorberekend en creëeren ze hiermee naamsbekendheid?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*