Chocoladekoekjessssss, mmmmmm….

Koekjes brengen
Koekjes brengen

Toen het gisteren zo stormde heb ik de snackkoekjes uit het boek ‘Powerfood’ van Rens Kroes gebakken. Heerlijk! Ik pas het recept meestal aan met wat er toevallig in huis is. Vanochtend ontbeten met de koekjes voordat ik naar yoga ging en daarna wat van de koekjes langs gebracht bij vriendinnen die op de Flagship market in het Zeeheldenkwartier stonden. En zojuist het laatste restje opgegeten. Ik zal jullie het recept van Rens geven ‘op zijn Zeeheldins’.

Snackkoekjes op de bakplaat

Snackkoekjes op de bakplaat

Snackkoekjes
Nodig voor ongeveer 20 koekjes:

  • Rens: 150 gram gemalen hazelnoten, 180 gram gemalen amandelen en 130 gram speltmeel
    Zeeheldin: mengsel van 460 gram kastanjemeel, amandelmeel en een beetje gemalen havermout (ander noten kunnen ook, amandelmeel maakt het wel erg lekker, als het bij elkaar maar 460 gram wordt)
  • 60 ml water
  • 100 ml ahornsiroop (duur spul, maar die smaak is zoooo lekker, je kunt natuurlijk altijd een deel vervangen door agavesiroop ofzo)
  • 40 gram dadels, pitten verwijderd
  • 2 el chiazaad
  • 1 el hennepzaad
  • 4 el cacaopoeder
  • 2 el kokosolie (liefst die met kokosgeur, maar als je die niet hebt neem dan de ontgeurde)
  • 1 tl zeezout
Koekjes brengen

Koekjes brengen

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Bekleed een bakplaat met keukenpapier.
  • Doe de noten in de keukenmachine tot ze een fijn meel zijn geworden.
  • Voeg daarna de overige ingrediënten toe en mix opnieuw, tot er een kleverig deeg ontstaat. => Heb je een te kleine keukenmachine, maal de dadels dan apart fijn met de zaden, cacao, kokosolie, het water, zout en de ahornsiroop en meng/kneed het samen met het meel met de hand in een grote kom tot een kleverig deeg. Het lijkt misschien te droog om al het losse meel mee te krijgen, maar als je blijft mengen wordt het uiteindelijk één geheel.
  • Schep steeds een eetlepel van het deeg in je hand en draai er een balletje van.
  • Druk het balletje plat op de bakplaat. Ik haal  er meestal een stuk of 20 uit.
  • Zet de bakplaat 20 minuten in de oven.
  • Laat de koekjes nu afkoelen (oftewel: snoepen maar).
  • Bewaar ze in een koekblik (geen idee hoe lang dat kan, ze worden nooit zo oud bij mij).
Zweefmolen op de Vintage markt

Het is altijd gezellig op de markten hier

Eet smakelijk!

Zeeheldin heeft nog meer recepten voor je

Zeeheldin is dol op lekker eten en deelt haar recepten graag met jou.

About the Author

Zeeheldin
De bloggende zeeheldin blogt vanuit het Haagse Zeeheldenkwartier over van alles wat haar interesseert. Daar wordt ze blij van. Jij hopelijk ook. Volg haar op Twitter (@zeeheldin) en Facebook (zeeheldin).

Be the first to comment on "Chocoladekoekjessssss, mmmmmm…."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*