Chocolademousse = gezond ontbijten

Chocolademousse: breakfast of champions
Chocolademousse: breakfast of champions

Zeeheldin is niet zo van de bammetjes met kaas. Wel van goed ontbijten. Maar dan lekker. Bijvoorbeeld met chocolademousse die ook nog eens supergezond is.

Misschien word jij helemaal blij van een boterham met kaas op je nuchtere maag, even goede vrienden natuurlijk, maar ik vind er niks aan. Meestal eet ik ’s ochtends zelfgemaakte cruesli. Maar als die op is, dan volgen (tot ik mezelf weer aan het cruesli bakken krijg) een paar dagen met creatieve ontbijtjes. Die ontbijtjes moeten makkelijk te maken zijn, want bij het ontwaken heb ik trek en wil ik zo snel mogelijk eten.

Lekker voor iedereen
Toen ik vanochtend zoekend om me heen keek in de keuken, zag ik een avocado. En laat ik daar nu een heel lekker recept voor kennen. Voor een dessert. Eigenlijk. Maar daar trekken we ons niets van aan, want met wat vers fruit erbij telt dit als een gezond ontbijtje. Je krijgt er een berg energie van en je hoeft er geen suikers aan toe te voegen, er zit geen tarwe in, geen lactose en geen noten. Kortom, een ontbijtje dat bijna iedereen kan eten. Het is echt supermakkelijk te maken. En vertelde ik al dat het onwijs lekker is? Je proeft trouwens geen avocado, maar alleen romige chocola. Mmmmmm….

Chocolademousse met banaan

Chocolademousse met banaan. Niet mooi opgemaakt, want ik had trek: er moest snel ontbeten worden. 🙂

Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe avocado
  • 2 el cacaopoeder
  • 5 dadels (ik sneed ze fijn omdat ik alleen van die harde supermarktdadels had, heb je van die grote zachte Medjool-dadels neem er dan 3 of 4 en ontpit ze alleen)
  • Fruit voor erbij, ik heb een banaan in plakjes gesneden
  • Een staafmixer of keukenmachine

Hoe maak je het?

  • Doe het vruchtvlees van de avocado, de cacao en de dadels in de maatbeker van je staafmixer of in je keukenmachine en mixt het geheel tot een romige mousse.
  • Doe de mousse in een bakje.
  • Snijd het fruit dat je erbij wilt eten in stukjes.
Mmmm.... chocolademousse

Mmmm…. chocolademousse

Enjoy!

Meer recepten

Zeeheldin is dol op lekker eten en deelt haar recepten graag met jou.

P.S. Je kunt er natuurlijk ook mee lunchen, snacken of het als dessert maken.

Chocolademousse: breakfast of champions

Chocolademousse: breakfast of champions

Over de auteur

Zeeheldin
De bloggende zeeheldin blogt vanuit het Haagse Zeeheldenkwartier over van alles wat haar interesseert. Daar wordt ze blij van. Jij hopelijk ook. Volg haar op Twitter (@zeeheldin) en Facebook (zeeheldin).

Wees de eerste die reageert op "Chocolademousse = gezond ontbijten"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*