De kracht van taal: je bent geen ding

Je bent geen ding
Ik weet het, ik ben geen tekenaar, maar ik teken lekker toch. :-)

Zeeheldin kwam een citaat tegen van Stephen Fry. Het zette haar aan het denken:

Citaat Stephen Fry

Citaat van Stephen Fry

“We are not nouns, we are verbs. I am not a thing – an actor, a writer – I am a person who does things – I write, I act – and I never know what I’m going to do next. I think you can be imprisoned if you think of yourself as a noun.”

Vrije vertaling: “We zijn geen zelfstandig naamwoorden, we zijn werkwoorden. Ik ben geen ding – een acteur, een schrijver – ik ben een persoon die dingen doet – ik schrijf, ik acteer – en ik weet nooit wat ik daarna ga doen. Ik denk dat je jezelf gevangen kunt zetten als je over jezelf denkt als een zelfstandig naamwoord.”

De kracht van taal
Taal kan je ambities vormen en beperken. Wees je dus heel bewust van de labels die je op jezelf plakt. Voor je het weet geloof je er zelf in en zet je jezelf vast in plaats van dat je jezelf de vrijheid geeft om precies dat te doen wat je wilt en nodig hebt.

Je bent geen ding

Ik weet het, ik ben geen tekenaar, maar ik teken lekker toch. 🙂

Over de auteur

Zeeheldin
De bloggende zeeheldin blogt vanuit het Haagse Zeeheldenkwartier over van alles wat haar interesseert. Daar wordt ze blij van. Jij hopelijk ook. Volg haar op Twitter (@zeeheldin) en Facebook (zeeheldin).

Wees de eerste die reageert op "De kracht van taal: je bent geen ding"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*