Foto voor Marktplaats: 7 technische tips

Bewerk gerust een foto voor Marktplaats, maar verdoezel niets
Bewerk gerust een foto voor Marktplaats, maar verdoezel niets

Je weet wat je wilt verkopen en bent klaar om een advertentie te plaatsen, maar hoe maak je een goede foto voor Marktplaats? Zeeheldin verzamelde de beste tips.

Tip1: Gebruik liggende foto’s
Plaats ‘liggende’ foto’s (landscape), dat zijn foto’s die breder zijn dan ze hoog zijn. Dat toont het best op Marktplaats. Foto’s die ‘staan’ (portrait) zijn niet handig, daarmee loop je kans dat er maar een stukje van de foto te zien is in het overzicht van alle advertenties.

Tip2: Zet foto’s recht
Vaak zie je op Marktplaatsfoto’s die een kwart slag gedraaid staan. Je kunt dan niet goed zien wat erop staat. Neem even de moeite om die foto’s goed te krijgen. Met bijna elk fotoprogramma kun je foto’s kantelen. Weet je niet hoe dat moet, zoek dan even op internet naar tips voor jouw fotobewerkingsprogramma.

Tip3: Gebruik daglicht
Maak je foto’s het liefst in daglicht en zorg voor ‘zachte schaduw’, dus geen harde zwarte schaduwen om je artikel. Maak je foto’s het liefst bij een groot raam of buiten. Dat geeft de mooiste foto’s waarop kleuren het meest realistisch overkomen.

Tip 4: Let op de richting van het licht
Let er wel op dat het licht (de zon of een lamp) niet recht achter het artikel schijnt, dan zie je namelijk alleen nog maar het silhouet van wat je fotografeert. Is er niet genoeg licht, zet dan desnoods alle lampen in de kamer aan of gebruik een bureaulamp om voldoende licht te creëren.

Tip 5: Bewerk foto’s als het nodig is
Fotobewerkingsprogramma’s kunnen heel handig zijn om een foto iets meer licht te geven, om ze bij te snijden of eventueel om de kleur zo bij te stellen dat de kleur op de foto meer lijkt op hoe het product er in werkelijkheid uitziet.

Tip 6: Eerlijke foto’s
Je mag een foto dus best bewerken, maar zorg er wel voor dat de foto een realistische afspiegeling blijft van het product. Verdoezel niets en maak het ook niet mooier dan het is. Ook geen kunstzinnige filters om een creatief plaatje te maken. Dat geeft de koper het gevoel dat je iets te verbergen hebt.

Tip 7: Gebruik de Marktplaats-app
Heb je een smartphone, download dan de Marktplaats-app. Daarmee is foto’s plaatsen makkelijker dan via de website.

Lees ook

Bewerk gerust een foto voor Marktplaats, maar verdoezel niets

Bewerk gerust een foto voor Marktplaats, maar verdoezel niets

Over de auteur

Zeeheldin
De bloggende zeeheldin blogt vanuit het Haagse Zeeheldenkwartier over van alles wat haar interesseert. Daar wordt ze blij van. Jij hopelijk ook. Volg haar op Twitter (@zeeheldin) en Facebook (zeeheldin).

Wees de eerste die reageert op "Foto voor Marktplaats: 7 technische tips"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*