Google Feud: suggesties zoekmachine als game

Google Feud: suggesties zoekmachine als game
Google Feud: suggesties zoekmachine als game

Kun jij raden hoe Google een zoeksuggestie af zou maken? Dan moet je Google Feud eens spelen. Zeeheldin deed het spelletje zomaar 29 achter elkaar: oops!

Net als 5 tegen 5
Misschien herinner je je dat tv-spelletje van vroeger nog: ‘5 tegen 5’. Dit is een moderne variant die je op je computer of telefoon kunt spelen. Het spel bestaat al maanden, maar ik ontdek het nu pas.

Zoeksuggesties raden
Je speelt het in je eentje en kunt kiezen uit vier categorieën: cultuur, mensen, namen en vragen. Vervolgens krijg je van Google een incomplete vraag in die categorie te zien. Aan jou om te bedenken hoe Google die vraag automatisch zou afmaken. Google geeft zijn autosuggesties op basis van de zoekopdrachten die mensen het vaakst invullen. Kortom: je moet bedenken wat mensen het vaakst hebben ingetikt. En dat is vaak verrassend onlogisch. Als je het antwoord raadt dat Google op 1 heeft staan krijg je 10.000 punten, het antwoord op 2 geeft je 9.000 punten enzovoort tot 1.000 punten voor het antwoord op de tiende plek.

3 fouten en het is over
Google Feud is alleen beschikbaar in het Engels en dat maakt het voor ons Nederlanders extra moeilijk. Je moet je dus ook nog eens in het hoofd verplaatsen van niet-Nederlanders. Bij elk verkeerde antwoord verschijnt er een groot kruis in beeld en bij het derde kruis lig je eruit en krijg je alle goede antwoorden te zien. Die zijn is vaak enorm grappig.

Ook spelen?
Wil je het ook spelen, kijk van op googlefeud.com.

About the Author

Zeeheldin
De bloggende zeeheldin blogt vanuit het Haagse Zeeheldenkwartier over van alles wat haar interesseert. Daar wordt ze blij van. Jij hopelijk ook. Volg haar op Twitter (@zeeheldin) en Facebook (zeeheldin).

Be the first to comment on "Google Feud: suggesties zoekmachine als game"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*