5 minuten planken: je kunt meer dan je denkt!

Een plankende zeeheldin
Een plankende zeeheldin

Sinds september vorig jaar train ik dagelijks mee met sportieve videofilmpjes van personal trainer Jacqueline van Dijk. Ideaal, want zo kun je trainen waar en wanneer je maar wilt. Deze maand heeft ze naast haar dagelijkse vakantieworkout en buikspiertraining een nieuwe uitdaging: de plankchallenge.

Kijk haar eens planken, die Zeeheldin!

Kijk haar eens planken, die Zeeheldin!

Een makkie
Op 1 juli gingen we van start met 10 seconden planken. Een makkie. Maar elke dag kwamen er 10 secondes bij. Dat liep snel op. En zo stond ik vanochtend vroeg 4 minuten lang in de plankhouding. Yes, het is weer gelukt!

Grens verleggen
Als dat zo doorgaat plank ik 30 juli echt 5 minuten achter elkaar. Iets wat drie weken geleden nog onhaalbaar leek. Elke dag weer voelt het alsof ik ‘aan mijn max’ zit en elke dag weer lukt het uiteindelijk toch die grens weer iets verder te leggen.

Fijn om te ontdekken dat je meer kunt dan je denkt!

[En? Zou ik het hebben gehaald op 30 juli?]

Over de auteur

Zeeheldin
De bloggende zeeheldin blogt vanuit het Haagse Zeeheldenkwartier over van alles wat haar interesseert. Daar wordt ze blij van. Jij hopelijk ook. Volg haar op Twitter (@zeeheldin) en Facebook (zeeheldin).

34 Reactiesop"5 minuten planken: je kunt meer dan je denkt!"

 1. Wat een leuke blog en wat een super prestatie. Ik ga je volgen!

 2. Een leuk stukje…en ja wie had dat gedacht, ik kwam vroeger niet verder dan 3 1/2 minuut!

 3. Zie je blog en denk even lezen. Ja dat is de power kracht van Jacqueline van Dijk. Elke x ga je een stapje verder en verder en bouw je iets op waar je trots op bent. Ga zo door!!!

 4. Monique (Molly) | 24 juli 2015 om 11:09 | Beantwoorden

  Leuk, je blog!!
  En knap hoor die 4 min!! Ik ben afgehaakt bij 1.30min.
  Ik ga wel door hoor…maar dan met pauzes er tussen.
  Op de 1 of andere manier lukt het me gewoon niet! Maar opgeven is idd geen optie.
  Gewoon doorgaan….dan maar met een korte pauze.

  • Met pauzes erbij haal je het toch maar mooi! Als ik het niet meer denk te redden, steek ik soms een arm even in de lucht, dat ontlast je elleboog en onderarm een beetje. Dus soms ook met een klein beetje smokkelen. 🙂

 5. Knappe presentatie ! Op naar de 5 minuten Zeeheldin!!
  Leuke Blog☺️

 6. Wat leuk om te lezen en ja ik ben ook nog in de race al wordt het steeds moeilijker om vol te houden haha keep on going. Super

 7. Enske Kobes-Gerbrandy | 24 juli 2015 om 12:57 | Beantwoorden

  Wat een leuke Blog zeg!!! En tja, dat planken!! Toen ik maanden geleden begon, was 1 minuut inderdaad het maximum. Nu met een voorlezende Jacqueline haal ik al 4 minuten. Wie had dat ooit gedacht. En wat je zegt….iedere keer weer een stapje verder door de motivatie van Jacqueline! Heerlijk!!
  Ik ga je zeker volgen, want ook je andere stukken spreken mij zeker aan! Super dat je gewoon bent begonnen, zonder dat alles al helemaal “perfect” af was!! Haha, die ken ik namelijk ook!! groetjes, Enske

  • Dank je wel! Dat voorlezen van Jacqueline vind ik ook zo fijn, leidt lekker af. Leuk dat je dat perfectionisme ook herkent, en heerlijk om dan eens gewoon lekker te doen waar je zin in hebt zonder dat het allemaal perfect hoeft. Goed genoeg is heel vaak goed genoeg!

 8. Leuk je blog en zeker herkenbaar grensverleggend en natuurlijk ook verslavend elke keer weer met Jaqueline van Dijk

 9. Geplaagd door blessures mis ik het sporten, en die laatste loodjes afvallen wilden ook maar niet…het is super wat je kunt bereiken met het programma van Jacqueline van Dijk! De strakke buik Challenge kwam echt op het juiste moment en sindsdien kan ik niet meer zonder. Steeds Sterker!

  • Met blessures loop je ineens sneller dan je wilt tegen je grenzen aan. Toch blijft het mooi om te zien hoeveel verschillende dingen je vaak nog wél kunt. Inderdaad ‘steeds sterker’, ook mentaal!

 10. Wat een leuke blog, mooi he om te zien dat je toch elke dag die 10 seconde erbij pakt. In februari zelf een plankchallenge gedaan naast de oefeningen van Jacqueline van Dijk, waar ik ook al in september mee begonnen ben en kwam ik niet verder dan 3.5 minuut. Ja leuk he dat ze gezonde junkies van ons maakt. Ik ga je volgen, leuk leuk.

 11. wat een leuk begin zo, leuk stuk over önze”jacqueline, benieuwd naar de dingen die volgen, succes, enne, je bent zeker goed genoeg

 12. Leuke blog en heel herkenbaar! Ook ik ben al sinds september medechallenger en super fanatiek! Nu alleen even overbelast en rust, maar komt zeker weer goed!!

 13. Helemaal waar sinds september ik al in training met Jacqueline van Dijk en nog geen dag overgeslagen helemaal super

 14. Ja leuk hè, ik doe ook sinds september mee. Door mijn knieblessure per toeval terecht gekomen bij jacqueline en ik vind het heerlijk. Succes met je blog.

 15. Jacquelien Schaaf | 24 juli 2015 om 19:03 | Beantwoorden

  Wat een leuk stukje om te lezen. Doe ook al vanaf september mee. En ik vind het nog steeds heerlijk om te doen. Planken ben ik ff meegestopt ivm rugklachten. Maar ga het zeker weer oppikken.

  • Planken is ook best wel heftig en gelukkig zijn er genoeg andere oefeningen om te doen! Dank je wel voor het compliment!

 16. Wat leuk zo’n blog en ja ook ik doe mee vanaf september mee en verslaafd. Nu op vakantie maar sla zeker geen dag over. De plank is pittig, nooit gedacht zo ver te komen.

 17. Wat leuk om te lezen. Ook ik doe al vanaf september mee.
  Vandaag de plank 5 min. Wat was het zwaar. 2 1/2 jaar geleden nog verslaafd aan sigaretten , inmiddels een nieuwe verslaving, sporten met Jacqueline van Dijk.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*