Lunchen in het Zeeheldenkwartier

Namasté Café, lunchen in het Zeeheldenkwartier
Namasté Café, lunchen in het Zeeheldenkwartier

In het Haagse Zeeheldenkwartier stikt het van de leuke lunchtentjes. Toch komen er altijd weer nieuwe zaakjes bij waar je kunt lunchen.

Zo veel keuze!
Zelf kom ik graag bij Crunch, Baklust, Savanna, Room, Bij Clarence, Appeltje eitje, Wicked Wines, PiM en Bagels & Beans. Stuk voor stuk fijne zaken. En het zou best kunnen dat ik er nu een paar vergeet. Met zo’n aanbod zou je misschien denken dat er geen plek meer is voor nieuwe zaken, maar niets is minder waar. Ook al komt er regelmatig wat nieuws bij, de meeste tentjes lopen goed (voor zover ik dat kan beoordelen).

Juffrouw Jacoba

Juffrouw Jacoba, brocante en Salon de thé

Juffrouw Jacoba, brocante en Salon de thé

Gisteren zag ik een – voor mij – nieuw tentje in de Piet Heinstraat: Juffrouw Jacoba, Brocante en Salon de thé. Wat klinkt dat heerlijk tuttig! Dat wordt theedrinken met een pink in de lucht op antieke stoeltjes, stel ik me zo voor. Snel eens uitproberen. Het is trouwens eigenlijk een woonwinkel, dus uitkijken om na de lunch niet met een antiek servies thuis te komen.

Namasté Café

Namasté Café, spiritueel lunchen in het Zeeheldenkwartier

Namasté Café, spiritueel lunchen in het Zeeheldenkwartier

En net liep ik langs Namasté Café op het Prins Hendrikplein. Die hebben een heerlijk zonnig achterterras hoorde ik al van vrienden, dus dat lijkt me ideaal op een winderige dag met zon. Zoals de naam verraadt ligt het accent op de spirituele kant, er zijn regelmatig lezingen en workshops op dat terrein. Ook aan de voorkant hebben ze een klein terrasje.

Tips?
Waar lunch jij het liefst in het Zeeheldenkwartier?

P.S.
Ich bin ein Hamburger

Ich bin ein Hamburger, bistro/wijnbar, Zeeheldenkwartier

Ich bin ein Hamburger, bistro/wijnbar, Zeeheldenkwartier

Ik ontdekte vanochtend ook de gloednieuwe bistro/wijnbar ‘Ich bin ein Hamburger’. Alleen om die naam zou je al gaan. Ze zitten in de Prins Hendrikstraat waar voorheen De Brave Hendrik zat. Ik denk dat ze alleen voor het diner open zijn, maar heb dat niet gecheckt. Heerlijk buitenterras voor de deur.

Over de auteur

Zeeheldin
De bloggende zeeheldin blogt vanuit het Haagse Zeeheldenkwartier over van alles wat haar interesseert. Daar wordt ze blij van. Jij hopelijk ook. Volg haar op Twitter (@zeeheldin) en Facebook (zeeheldin).

2 Reactiesop"Lunchen in het Zeeheldenkwartier"

  1. Hey wat een leuk artikel! Ja er zitten zeker leuke winkeltjes en restaurantjes in deze buurt! Ben je al bij Liber, Pim coffee, sandwiches & Vintage, Normal Gets You Nowhere, Het Gouden Konijn en Curry & Coccos geweest ook zo leuk en lekker! Gelukkig organiseren ze veel leuke evenementen. http://dutchbees.com/food/top-5-bees-zeeheldenfoodfestival/

    Groetjes Maureen

    • Hoi Maureen, dank je wel! Leuke buurt is het Zeeheldenkwartier toch! Ben bij de meeste zaakjes wel eens geweest en de paar die ik nog niet van binnen ken staan op mijn lijstje.En wat een leuke site heb je, ik was hem al eens tegengekomen en zal hem binnenkort ook eens beter bekijken. Groetjes, Christine

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*