Marktplaats-foto’s: 5 tips voor styling

Hoe style je je Marktplaats-foto's?
Hoe style je je Marktplaats-foto's?

Hoe zorg je ervoor dat wat je te verkopen hebt aantrekkelijk op je Marktplaats-foto’s komt te staan? Zeeheldin kreeg 5 tips voor de styling die ze graag met je deelt.

Tip 1: Geen rommel op de foto
Let op de omgeving van wat je fotografeert, ziet het er rommelig uit dan versterkt dat niet het gevoel van betrouwbaarheid en het leidt af. Kies daarom een prettige, neutrale achtergrond. Zorg dat er naast je artikel geen andere dingen op de foto te zien zijn.

Tip 2: Gebruik een wit laken als achtergrond
Je kunt ook een achtergrond creëren door een wit laken of een rol wit papier op te hangen en half op de grond of op een tafel  te leggen. Doe dit zo dat er geen vouw in zit, maar meer een soort zachte ronding. Als je daar het artikel op legt of zet, zie je op de foto alleen maar wit om het artikel. Zo is er niks dat afleidt van jouw product. Een muur in een lichte kleur kan goed werken.

Tip 3: Maak je foto buiten
Je  kunt een artikel ook buiten fotograferen. Een ‘sappig’ groene tuin kan een fijne achtergrond zijn.

Tip 4: Kleding aan een hangertje of op een paspop
Hangt kleding aan een hangertje aan een muur in een lichte kleur of aan een deur. Zo ziet je kledingstuk er waardevoller uit, dan wanneer het op de grond ligt.

Heb je een paspop in jouw maat, gebruik die dan om kleding op te showen. Kleding ziet er zo vaak beter uit dan aan een kleerhanger. Let ook op eventuele andere kledingstukken waarmee je wat je wilt verkopen combineert. Zorg dat het er leuk bij staat.

Tip 5: Zorg voor context
Als op de foto niet duidelijk is hoe groot je artikel is, plaats er dan iets naast waarmee het formaat duidelijk wordt. Bijvoorbeeld een euromunt of een stoel.

Morgen meer
Zeeheldin kreeg ook ‘technische’ tips voor foto’s op Marktplaats. Morgen zet ik ze voor je op een rijtje.

Lees ook de eerdere berichten uit de serie ‘Meer verkopen op Marktplaats’

Hoe style je je Marktplaats-foto's?

Hoe style je je Marktplaats-foto’s?

Over de auteur

Zeeheldin
De bloggende zeeheldin blogt vanuit het Haagse Zeeheldenkwartier over van alles wat haar interesseert. Daar wordt ze blij van. Jij hopelijk ook. Volg haar op Twitter (@zeeheldin) en Facebook (zeeheldin).

Wees de eerste die reageert op "Marktplaats-foto’s: 5 tips voor styling"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*