Onweer, een inslaand succes

Onweer een inslaand succes
Onweer een inslaand succes

Wat zou die spannende avondlucht voorspellen? Als ze een paar uur later wakker wordt, weet Zeeheldin het: inslaand onweer en nachtelijke huishoudavonturen.

Om halfdrie ‘s nachts word ik wakker van een indrukwekkend onweer recht boven mijn huis. Het dondert en de regen valt met bakken uit de hemel. Ik hou wel van dat weer, aan de ene kant voel ik de behoefte om in die regenbui te gaan staan en me helemaal doorweekt te laten regenen, maar lekker in bed is het ook heerlijk met dat geweld buiten. Alleen zie ik mijn bed wat weinig deze nacht.

Geen WiFi

Als ik het licht namelijk wil aandoen, spat het met een harde tik weer uit, een tweede lamp doet het ook niet. Geen elektriciteit dus. “De vriezer!” Snel mijn bed uit om te kijken of die nog aanstaat. Maar nee, er staat geen stroom meer op. Eigenlijk heb ik geen idee wat ik nu moet doen. Alle stoppen zien eruit of ze het nog doen, zie ik als ik op een krukje sta en een best wel snel gevonden zaklamp erop richt. Kan ik dan gewoon de aardschakelaar weer omzetten of moet ik eerst nog iets anders doen? Geen idee. Ik pak mijn tablet erbij om het antwoord te googelen, maar ik heb natuurlijk geen WiFi en mijn tablet heeft geen sim-kaart.

Aardlekschakelaar

Mijn telefoon maakt ook zonder WiFi verbinding met het internet, dus zo kan ik ook het internet op. Ik zie bij de instellingen van mijn telefoon ook dat er geen een WiFi-netwerk in mijn omgeving werkt, dat betekent dat de elektriciteit er bij meer mensen in mijn buurt uitligt. Googelen dus. Ik vind zo snel niet een antwoord waar ik wat aan heb, dus ik besluit het gewoon maar te proberen en zet – op hoop van zegen – de aardlekschakelaar weer aan. De tv springt ineens aan. Volgens het lampje aan de buitenkant van de vriezer is het daarbinnen nog lekker koud met -18 graden. Mijn koelkast en vaatwasser doen het ook weer. Geslaagde actie dus zo in het donker. En mijn modem doet het weer.

Tijdsdruk

Op mijn telefoon zie ik tussen de bedrijven door een mail die vlak nadat ik ging slapen is binnengekomen. Er staat een link in naar een Google Spreadsheet vol zomerworkshops. Door je naam in een lijst onder een workshop te zetten, schrijf je je in voor allerlei leuke workshops en die zitten nu al bijna allemaal vol. Het lukt niet me in te schrijven via mijn telefoon, Google wil dat ik iets download en zelfs als ik dat nog zonder wifi doe, lukt het niet. Grrr… Maar zodra de WiFi het weer doet, stort ik me op mijn laptop en schrijf ik me in voor een paar leuke zomerworkshops. Pfftt… net op tijd, want de volgende ochtend blijken alle workshops al vol te zitten. Saved by thunder and lightning!

Alles eruit

Ik hoor het onweer weer terugkomen en trek de stekkers voor de zekerheid maar uit mijn laptop, tv, computer en modem. Terug naar mijn bedje. Nu heerlijk slapen op het geluid van regen en onweer.

Veilig tijdens onweer

Op de site van Omroep West lees je tips over hoe je veilig blijft tijdens onweer.

Overdreven echt

Onweer een inslaand succes

Onweer een inslaand succes

Wat een spannende lucht, zo vlak voor Zeeheldin gaat slapen. De foto is zonder filter gemaakt. In het echt wat het nog veel feller, de werkelijkheid leek nep en overdreven.

 

Over de auteur

Zeeheldin
De bloggende zeeheldin blogt vanuit het Haagse Zeeheldenkwartier over van alles wat haar interesseert. Daar wordt ze blij van. Jij hopelijk ook. Volg haar op Twitter (@zeeheldin) en Facebook (zeeheldin).

Wees de eerste die reageert op "Onweer, een inslaand succes"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*