Romige warme chocolademelk met pit

Chocomel plus: romig, pittig, zonder melkChocomel plus: romig, pittig, zonder melk

Zeeheldin had trek in romige, pittige warme chocolademelk. Ze gooide wat ingrediënten door elkaar en dat werd ontzettend lekker. Dit moet je gewoon proberen.

Vaak ontstaat een recept toevallig. Zo ook dit recept.
Ik had geen melk in huis, alleen rijstmelk en die is wat dunner dan gewone melk. Het mist dat romige. En romig is waar ik trek in had. Daarom besloot ik de rijstmelk te mengen met romig dikke kokosmelk.

Een beetje meer pit leek me ook wel wat, dus ik besloot eens te experimenteren met kurkuma. En omdat de gezonde werking daarvan volgens allerlei sites wordt versterkt door zwarte peper, deed ik er ook wat peper door. Oh, wat cayennepeper zou er ook goed in passen, dus dat er ook bij gedaan. En ik wilde het nog wat ‘gezelliger’ laten smaken, dus er ging ook nog kaneel en gember door.

Alles in een groot glas. Goed roeren. Zo lekker!

Ok, dat was het recept dus eigenlijk al, maar ik zal het hieronder nog even netjes voor je op een rijtje zetten.

Dit heb je nodig

Chocomel plus ingrediënten

‘Chocomel plus’ ingrediënten

Dit is wat je nodig hebt voor een groot glas (zo’n milkshakeglas) warme chocomel plus.

  • Rijstmelk (3/4 in verhouding met de kokosmelk)
  • Kokosmelk (1/4 in verhouding met de rijstmelk)
  • 2 tl (met kop) cacao
  • 1 à 2 tl suiker of een andere zoetstof (wat jij lekker vindt)
  • 0,5 tl kurkuma
  • Een draai van de pepermolen
  • Snufje cayennepeper
  • 0,25 tl kaneel
  • 0,25 tl gemberpoeder (kan ook met verse gember maar dan is de smaak wat scherper)
  • (wat kardemompoeder zou hier ook lekker bij zijn, ga ik volgende keer uitproberen)

Zo maak je het

  • Doe allebei de ‘melken’ in een pannetje en verwarm op het vuur.
  • Meng alle andere ingrediënten in het glas goed door elkaar.
  • Als de melk warm is, doe er dan een klein scheutje van in het glas en roer tot er een glad papje is ontstaan en er geen stukjes droge cacao meer op de bodem van het glas zitten.
  • Schenk als de melk kookt en het papje in je glas glad is de rest van de melk erbij.
  • Even roeren. Klaar!

Je kunt dit recept vast ook met gewone melk maken of een andere melkvervanger. Gewoon uitproberen.

Chocomel plus: romig, pittig, zonder melk

Chocomel plus: romig, pittig, zonder melk

About the Author

Zeeheldin

De bloggende zeeheldin blogt vanuit het Haagse Zeeheldenkwartier over van alles wat haar interesseert. Daar wordt ze blij van. Jij hopelijk ook. Volg haar op Twitter (@zeeheldin) en Facebook (zeeheldin).

Be the first to comment on "Romige warme chocolademelk met pit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*