Taken voor je uitschuiven kan heel vermoeiend zijn

Facturen en afschriften printen
Facturen en afschriften printen

Soms stel je iets al heel lang uit omdat je er zo tegenop ziet. Zelfs als je eigenlijk best weet dat het reuze zal meevallen als je er eenmaal aan begint, blijf je de taak toch maar voor je uitschuiven. Het lijkt aardig naar jezelf als je iets niet hoeft te doen, maar op de een of andere manier kost mij dat altijd veel energie. Ergens op de achtergrond knaagt er iets. Het niet proberen te denken aan wat ik eigenlijk zou moeten doen, is in zo’n geval vermoeiender dan er gewoon even de schouders onder zetten. Dat weet ik van mezelf, maar toch staan er al vrij lang enkele belangrijke, maar niet urgente zaken op mijn takenlijst.

Wat kun je nu beter doen in zo’n regenachtige week?
Toen ik een programma tegenkwam gericht op het opruimen van die taken, schreef ik me dan ook direct in. Het is nu toch rotweer en mijn agenda is lekker rustig. Het heet Unfinished Business Week en wordt georganiseerd door Patty Golsteijn. Je leest er meer over in mijn blog van gisteren Zeeheldin, we’ve got unfinished business.

Een planning maken
Gisterochtend startte ik met een kritische blik op mijn takenlijst. Van de dingen die er al heel  lang opstaan, koos ik welke ik deze week ging aanpakken. Vervolgens maakte ik een tijdsinschatting en keek ik hoeveel uur per dag ik ermee bezig wilde zijn. Patty stelt voor om de tijd die je denkt nodig te hebben te verdubbelen, zodat je ruimte overhoudt voor onverwachte zaken. En we kregen er het advies bij om gedurende de week geen nieuwe taken aan de lijst toe te voegen (echt een heel goede instructie voor mij) en om ook te stoppen als we eens eerder klaar waren om dan te genieten van de extra vrije tijd.

Facturen en afschriften printen

Facturen en afschriften printen

Admie, admie, admie
Vandaar dat gisteren en vandaag bij mij helemaal in het teken staan van de administratie. En morgenochtend misschien ook nog wel. Sinds allerlei organisaties geen papieren facturen en afschriften meer sturen, is die admie ineens meer werk omdat je van alles moet downloaden en printen. De printer maakt vandaag overuren. Ik lever de admie namelijk nog in een ordner aan bij mijn boekhouder. Misschien eens kijken of dat digitaal eenvoudiger kan, maar voor nu op deze manier. Alles op papier en dan in Excel de boel op een rijtje zetten.

Flow
Ik zit nu zo lekker in de flow! Ik heb net zelfs een vriendin afgebeld waarbij ik versgebakken muffins zou gaan eten. Wat?!? Admie verkiezen boven een goede vriendin mét muffins?!? Het moet niet gekker worden. Maar dat komt dus omdat het echt ontzettend goed voelt om die zeurende taken nu eindelijk eens aan te pakken. Ik zit hier dus heel blij de admie te doen, omdat het voelt alsof ik iets doe waarmee ik mezelf blij maak. En als alles af is dan kom ik voor die muffins. Beloofd!

Over de auteur

Zeeheldin
De bloggende zeeheldin blogt vanuit het Haagse Zeeheldenkwartier over van alles wat haar interesseert. Daar wordt ze blij van. Jij hopelijk ook. Volg haar op Twitter (@zeeheldin) en Facebook (zeeheldin).

1 reactieop"Taken voor je uitschuiven kan heel vermoeiend zijn"

  1. De admie staat in de pc. Hoera! Alleen nog wat uitzoekklusjes en dan óp naar de boekhouder.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*