Tips: meer verkopen op Marktplaats

Tips om meer te verkopen op Marktplaats
Tips om meer te verkopen op Marktplaats

Zeeheldin zet de beste tips om meer te verkopen via Marktplaats op een rijtje. Handig voor haarzelf en natuurlijk gelijk ook voor jou. Vorige keren ging het verkopen via Marktplaats haar goed af, maar het kan natuurlijk altijd beter. Daarom vroeg ze vrienden en vriendinnen naar hun beste tips en trucs bij het plaatsen van Marktplaats-advertenties. Samen met haar eigen tips vormen ze een mooie handleiding.

De belangrijkste tip
Eigenlijk is de allerbelangrijkste tip: verplaats je in de mensen waarvan je hoopt dat ze je advertentie gaan lezen en schrijf en fotografeer dan zo dat jij denkt dat die mensen je product vinden en willen kopen. Bedenk bijvoorbeeld bij wie je koper graag een product zou kopen en probeer dat uit te stralen in de advertentie.

Betrouwbaarheid is een eigenschap die de meeste mensen graag zien bij iemand van wie ze iets online willen kopen. Straal dat dus uit in je tekst en foto’s en reageer snel en netjes als iemand je een vraag stelt per mail of telefoon. Vermeld ook eerlijk kleine mankementen.

Verder wil de potentiƫle koper waarschijnlijk een artikel van goede kwaliteit kopen en daarvoor het liefst minder betalen dan in de winkel. Of misschien wil jouw klant juist iets kopen dat niet (meer) zo makkelijk in de winkel te vinden is en gaat het hem of haar niet zo erg om de prijs.

Wat je ook verkoopt, probeer je te verplaatsen in de koper als je je advertentie opstelt, dat is al het halve werk.

Elke dag tips
En dan heb ik nog een hele lijst met gedetailleerde tips over de titel, de tekst, de foto’s en zo nog wat onderwerpen. Om het overzichtelijk te houden heb ik ze gegroepeerd per onderwerp. Ik zal de komende dagen steeds wat tips rondom een onderwerp plaatsen.

Lees morgen: Wanneer plaats je een Marktplaats-advertentie?

Heb jij tips?
Misschien heb jij een gouden tip voor morgen of een aanvulling op het onderwerp van vandaag? Plaats je reactie dan onderaan het artikel in het reactieveld.

Over de auteur

Zeeheldin
De bloggende zeeheldin blogt vanuit het Haagse Zeeheldenkwartier over van alles wat haar interesseert. Daar wordt ze blij van. Jij hopelijk ook. Volg haar op Twitter (@zeeheldin) en Facebook (zeeheldin).

Wees de eerste die reageert op "Tips: meer verkopen op Marktplaats"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*