Verse courgette uit eigen moestuin

De eerste courgette uit mijn makkelijke moestuin
De eerste courgette uit mijn makkelijke moestuin

Als stadsboerin kweek ik dit jaar voor het eerst allerlei groentes in mijn makkelijke moestuin. In bakken en potten op het terras groeit van alles. Net mijn allereerste courgette geplukt. Wat is ‘ie lief!

Jong plukken
Ik lees altijd dat courgettes het lekkerst smaken als ze 10-15 cm groot zijn, maar de exemplaren in de winkel zijn altijd 20-30 cm groot. Ik denk dat ze anders te duur zouden worden. Nog nooit een kleine courgette geproefd, dus leuk om dat nu te kunnen ervaren. Het schijnt ook zo te zijn dat een courgetteplant meer produceert als je regelmatig plukt en daar vroeg mee begint, dus ook daarom dit eerste jonge exemplaar geplukt.

Courgette makkelijke moestuin tussen tomaten en paprika's

Courgette makkelijke moestuin tussen tomaten en paprika’s

Stoer
Hij voelt zich duidelijk al heel groot. Kijk ‘m eens stoer doen tussen de paprika’s en tomaten. Awww…..

Over de auteur

Zeeheldin
De bloggende zeeheldin blogt vanuit het Haagse Zeeheldenkwartier over van alles wat haar interesseert. Daar wordt ze blij van. Jij hopelijk ook. Volg haar op Twitter (@zeeheldin) en Facebook (zeeheldin).

Wees de eerste die reageert op "Verse courgette uit eigen moestuin"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*