Wat zet je in de titel van je Marktplaats-advertentie?

Wat zet je in de titel van je Marktplaats-advertentie?
Wat zet je in de titel van je Marktplaats-advertentie?

De titel van je Marktplaats-advertentie is ontzettend belangrijk. De woorden in de titel bepalen of je advertentie gevonden zal worden door kopers en of ze erop zullen klikken om de hele tekst te lezen. Wat kun je doen om dat te bevorderen?

Tip 1: Zet de belangrijkste details in de titel

Wat zet je in de titel van je Marktplaats-advertentie?

Heel goed: een positieve eigenschap benadrukken. Minder goed: het product en andere eigenschappen worden niet genoemd. De volledige ruimte wordt niet benut.

Vermeld in de titel zo veel mogelijk belangrijke details over jouw product. De zoekfunctie van Marktplaats is namelijk standaard zo ingesteld, dat alleen op trefwoorden in de titel wordt gezocht. Gebruikers van de site kunnen wel aanvinken dat ze liever ook op trefwoorden in de hele advertentietekst willen zoeken (titel en beschrijving), maar dat vergt een extra actie en gebeurt daardoor een stuk minder.

Tip 2: Gebruik synoniemen
Omdat je niet zeker weet of iemand precies op dat woord zoekt dat jij gebruikt, is het handig om synoniemen op te nemen in de titel. Als je een love seat verkoopt, overweeg dan ook termen als fauteuil en luie stoel. Heb je daar in de titel geen ruimte voor doe dit dan in ieder geval in de advertentietekst.

Tip 3: Gebruik populaire zoekwoorden
Zet woorden waar mensen graag op zoeken in de titel. Natuurlijk kom je met je gezond verstand een heel eind, maar Marktplaats doet ook onderzoek naar de zoekwoorden waar mensen het meest op zoeken. In 2014 was ‘gratis’ het topwoord. Het kan dus handig zijn dat woord in je titel te laten voorkomen. Misschien is de telefoon die je probeert te verkopen niet gratis, maar het hoesje erbij wel. De overige woorden uit de top 10 van zoekwoorden zijn: 2. iPhone, 3. Riviera Maison, 4. Hoekbank, 5. Kast, 6. Fiets, 7. BMW, 8. Vespa, 9. Playstation 3, 10. Camper.

Tip 4: Zet aantrekkelijke eigenschappen in de titel
Zet zoveel mogelijk aantrekkelijke eigenschappen van het artikel in de titel. Als iets nieuw is, zet dit dan ook altijd in de titel. Als je bereid bent het gratis te bezorgen ook. Zo spring je er positief uit tussen al de andere mensen die een soortgelijk product verkopen.

Tip 5: Gebruik de hele lengte van het titelveld
Je hebt 60 tekens, inclusief spaties, voor de titel. Gebruik die ruimte helemaal. Hoe meer van tip 1 tot en met 4 jij daarin plaatst, hoe groter de kans dat je advertentie wordt gevonden.

Morgen meer
Zeeheldin gaat eens zoeken wat ze allemaal te verkopen heeft. Lees morgen wat je in de tekst van je Marktplaats-advertentie moet zetten om succes te hebben bij de verkoop.

Lees ook
Tips: meer verkopen op Marktplaats
Wanneer plaats je een Marktplaats-advertentie?

Over de auteur

Zeeheldin
De bloggende zeeheldin blogt vanuit het Haagse Zeeheldenkwartier over van alles wat haar interesseert. Daar wordt ze blij van. Jij hopelijk ook. Volg haar op Twitter (@zeeheldin) en Facebook (zeeheldin).

Wees de eerste die reageert op "Wat zet je in de titel van je Marktplaats-advertentie?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*